Η LEO Pharma A/S, ένας παγκόσμιος ηγέτης στην κλινική δερματολογία, ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε μια αποκλειστική παγκόσμια συμφωνία παραχώρησης άδειας εκμετάλλευσης με την Oneness Biotech (Ταϊβάν, TPEx: 4743) και τη Microbio Shanghai (Κίνα) που καλύπτει την ανάπτυξη και την εμπορική εκμετάλλευση του νέου υποψήφιου φαρμάκου για την ατοπική δερματίτιδα (ΑΔ) και το αλλεργικό άσθμα (ΑΑ), FB825.

Μπαλερούπ, Δανία, 15 Απριλίου 2020 – Η LEO Pharma A/S, ένας παγκόσμιος ηγέτης στην κλινική δερματολογία, ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε μια αποκλειστική παγκόσμια συμφωνία παραχώρησης άδειας εκμετάλλευσης με την Oneness Biotech (Ταϊβάν, TPEx: 4743) και τη Microbio Shanghai (Κίνα) που καλύπτει την ανάπτυξη και την εμπορική εκμετάλλευση του νέου υποψήφιου φαρμάκου για την ατοπική δερματίτιδα (ΑΔ) και το αλλεργικό άσθμα (ΑΑ), FB825.

Το FB825 είναι ένα πρωτοποριακό στην κατηγορία του υποψήφιο φάρμακο με έναν μοναδικό μηχανισμό δράσης (MoA) που στοχεύει τo  CεmX τμήμα της IgE μεμβράνης (mIgE), προκαλώντας μείωση των θετικών mIgE Β κυττάρων. Πρόκειται για έναν υποσχόμενο νέο μηχανισμό δράσης όσον αφορά τη θεραπεία της ατοπικής δερματίτιδας, που αναμένεται να μειώσει το φορτίο της νόσου ελαττώνοντας τους σχετικούς μεσολαβητές φλεγμονής καθώς και τα επίπεδα της IgE.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα πρώτα δεδομένα που αφορούν ανθρώπους για το FB825 και τη μείωση στις τιμές του Δείκτη έκτασης και βαρύτητας του εκζέματος (μια ένδειξη της βαρύτητας της ΑΔ), έχουμε την αίσθηση ότι καλωσορίζουμε ένα υποσχόμενο νέο υποψήφιο φάρμακο στη γραμμή ανάπτυξης της εταιρείας μας» δήλωσε ο Δρ. Kim Kjoeller, Εκτελεστικός αντιπρόεδρος, τομέας Παγκόσμιας Έρευνας & Ανάπτυξης της LEO Pharma. «Κανείς ασθενής δεν μοιάζει με τους άλλους, και καθώς υπάρχουν σημαντικές ανεκπλήρωτες ανάγκες, είμαστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη μιας ποικιλόμορφης γραμμής παραγωγής που αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα μορίων και μηχανισμών δράσης».

Η LEO Pharma, καθώς και η Oneness Biotech και η Microbio Shanghai διαβλέπουν το υψηλό δυναμικό του FB825. Εάν το αναμενόμενο προφίλ θεραπείας επιβεβαιωθεί στις επερχόμενες δοκιμές, αναμένεται ότι το προϊόν θα βοηθήσει έναν σημαντικό αριθμό ασθενών που υποφέρουν από ατοπικές νόσους.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η LEO Pharma θα καταβάλει μια προκαταβολή  40 εκατομμυρίων δολαρίων (USD) και πληρωμές-ορόσημα έως 530 εκατομμύρια δολάρια (USD), ενώ θα ακολουθήσουν κλιμακωτές, υψηλού μονοψήφιου έως διψήφιου αριθμού, πληρωμές για δικαιώματα. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Oneness θα είναι υπεύθυνη για την εκτέλεση της μελέτης Φάσης 2a για την ατοπική δερματίτιδα στις Ηνωμένες Πολιτείες και η Microbio Shanghai θα εκτελέσει τη μελέτη Φάσης 2a για το αλλεργικό άσθμα στην Κίνα. Η LEO Pharma θα αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις που αφορούν την ανάπτυξη μετά τις μελέτες Φάσης 2a.