Ασθενείς

Κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο, γίνεται διάγνωση ασθενών με Θρόμβωση. Ευτυχώς, άπαξ και διαγνωσθεί η Θρόμβωση, μπορεί και να θεραπευτεί.

Η μη φυσιολογική δημιουργία θρόμβου (πηγμένου αίματος) σε κάποιο από τα αγγεία μας, αρτηρία ή φλέβα, καλείται Θρόμβωση και μπορεί να είναι επικίνδυνη ή και δυνητικά απειλητική για τη ζωή. Η δημιουργία θρόμβου σε κάποια φλέβα (συνήθως των κάτω άκρων) καλείται Εν τω Βάθει Φλεβική Θρόμβωση (ΕΒΦΘ) και η απόσπαση ενός κομματιού του θρόμβου και η μεταφορά του, με την κυκλοφορία του αίματος, σε κάποιο αγγείο των πνευμόνων με αποτέλεσμα την απόφραξη του, καλείται Πνευμονική Εμβολή (ΠΕ).

Η Θρόμβωση δεν κάνει διακρίσεις. Επηρεάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών, φυλών και εθνικοτήτων, και συμβαίνει τόσο σε άνδρες όσο κα σε γυναίκες. Συγκεκριμένοι παράγοντες και καταστάσεις μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης Θρόμβωσης. Τέτοιοι είναι ο καρκίνος, ένα μεγάλο χειρουργείο, η ακινησία και η γενετική προδιάθεση. Αν βιώνετε κάποιο από αυτά μη διστάσετε να απευθυνθείτε στον θεράποντα ιατρό σας για να ενημερωθείτε για τον κίνδυνο εμφάνισης Θρόμβωσης. 

Μόλις διαγνωσθούν, αυτοί οι θρόμβοι είναι σε μεγάλο βαθμό θεραπεύσιμοι. Από το 1940, η LEO Pharma παρασκευάζει προϊόντα για την καταπολέμηση των θρόμβων.

Οι θρόμβοι συχνά θεραπεύονται με αντιπηκτικά της ομάδας της ηπαρίνης  που είναι μια ουσία που βρίσκεται φυσιολογικά στο σώμα μας. Χορηγούνται είτε σαν πρόληψη σε ασθενείς που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, είτε σε αυξημένες δόσεις για τη θεραπεία ασθενών που έχουν διαγνωσθεί με Θρόμβωση.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για τη θρόμβωση: Gate of Thrombs